سخنی با والدین

در دهه اخیر بحران ها و مشكلات اقتصادي پيش آمده در جهان، و زیان مالی عظیم افراد طبقه متوسط جامعه از این بحران ها، كشورهاي پيشرفته را بر آن داشت تا به علت يابي آن بپردازند. نتیجه تحقیقات و پژوهش ها بیش از همه بر روی یک نکته تاکید داشت: فقر سواد اقتصادی! به همین دلیل در سال های اخير بیشتر کشورها دست به برنامه ریزی گسترده به منظور  بالا بردن سواد اقتصادي در جامعه، به ویژه در گروه  سني كودك و نوجوان آغاز نموده اند.

بیشتر خانواده ها احساس و نظر خوبي راجع به پول ندارند. فرهنگ غالب در جامعه ایران نیز بر این طرز تفکر دامن می زند. اصطلاحاتی مانند "پول چرک کف دست است" یا "پول خوشبختی نمی آورد" باعث می گردد هر گونه آموزش در باره مسائل مالی نیز امری ناپسند شمرده شود. در این فرهنگ سواد اقتصادی با "چشم تنگی" و " دست یازیدن به هر حقه و نیرنگ " برای به دست آوردن پول بیشتر می باشد.  اين موضوع بعضا از تجربيات ناخوشايند و باورهاي خانوادگي غلط خود آنها ناشي مي‌شود. در حالی که سواد اقتصادی به زبان ساده به نحوه کسب درآمد و تنظیم آن با هزینه ها(چه در سطح خرد مانند خانه و چه در سطح کلان مانند شرکت های تولیدی و خدماتی بزرگ) می باشد. آموزش مسائل مالي به فرزندان مستلزم داشتن يك رويه و نگرش واحد راجع به پول از سوی خانواده است. سواد اقتصادي قادر است نگاه فرزندان ما را به دنيا، اقتصاد جهاني و نقشي كه خود در آن ايفا مي كنند تغيير دهد و آنان را براي بهبود شرايط زندگي خود در آينده توانمند سازد.

 بچه های دوست دارند مانند بزرگ ترها عمل کنند. این بهترین فرصت برای والدین است تا مدیریت مالی را به آنان آموزش دهند. هر وقت پول درمي‌آوريم، پول جابه‌جا مي‌كنيم، پول خرج مي‌كنيم، پولي را به كاري اختصاص مي‌دهيم، پولي به كسي مي‌بخشيم، از كسي پول قرض مي‌كنيم، همه و همه فرصت‌هايي هستند كه با استفاده از آنها مي‌توانيم به بچه‌هاي خود، نحوه عملكرد پول و شيوه تصميم‌گيري مالي را بياموزيم.

 براي آموزش مسائل مالي به كودكان و نوجوانان بايد در چارچوب ذهني آنها انديشيد و عمل كرد. بچه‌ها براي فهم موضوعات مالي نيازمند شبيه‌سازي، مثال عيني، تمرين و ... هستند.

 بانك ملي ايران به عنوان اولين بانكي كه از سرمايه هاي ملي اين كشور و از غيرت ملي مردم آن نشأت گرفته،  همواره سعي بر آن دارد تا در كنار ماهيت مالي خود، توجه به مسئوليت هاي اجتماعي را نیز در راستاي برنامه هاي خود قرار دهد. به همین منظور این بانک  برآن شد تا در كنار والدين و آموزگاران، اقدام به آموزش آینده سازان کشور نموده و  گامي هر چند كوچك در راستاي افزايش سواد اقتصادي قشر کودک و نوجوان جامعه  بردارد.

 پس از بررسي هاي فراوان در متون آموزشی و پژهشی، کارشناسان بانک ملی دریافتند متأسفانه در کشور ما محتواي مناسبي برای آموزش علم اقتصاد و بالا بردن سواد اقتصادي كودكان و نوجوانان موجود نمی باشد.  اقدامات صورت گرفته از سوی مراکز دولتی یا خصوصی نيز محدود بوده و از انسجام لازم برخوردار نمي باشد، لذا بانک ملی ایران مصمم شد در این زمینه پیشگام باشد و اولین قدم جدی در راه آموزش مفاهیم پولی و بانکی به کودکان و نوجوانان این کشور را بردارد.

به دليل جذابيت بالاي محيط وب براي كودكان و نوجوانان امروزي، مقرر شد تا محيطي شاد و سرگرم كننده در فضای وب راه اندازی گردد و ضمن تفریح و سرگرمی مفاهيم اقتصادي همانند پس انداز نمودن و تنظيم دخل و خرج را به آينده سازان ميهن عزيزمان آموزش داده شود. اميد است به زودي مراكز رسمي آموزش، همگام با بانک ملی ایران اين مفاهيم را در سرفصلهاي آموزشي خود بگنجانند.

براي اينكه مفاهيم آموزش ما براي كودك شما جنبه عملي داشته باشد موارد ذيل را براي همراهي با ما انجام دهيد:

 سقف مشخصي را به عنوان پول توجيبي مشخص كرده و به صورت هفتگي يا ماهانه به كودكان پرداخت كنيد.

 امكان كسب درآمد را به او بدهيد. از كمك كردن به افراد خانه، كمك به افراد فاميل، تا تدريس دروس و مهارت هايي كه در آنها مسلط مي باشد..

 خواسته هاي كودكان را بدون درنظر گرفتن نقش و پی آمد اقتصادی آن خواسته و توجه به بودجه او پاسخ ندهيد.

 آنها را با ميزان درآمد و بودجه و نيازهاي خاص خانواده آشنا كنيد و در صورت بروز اتفاق مالي خاص همراهي او را نيز بخواهيد.

به شما اطمينان مي دهيم كه محيط اين وب سايت كاملاً ايمن بوده و از ورود افراد بالاي 18 سال به آن ممانعت بعمل مي آيد.

آموزش مفاهيم پول و بانك، مفاهيم اقتصادي، آموزش بورس و سرمايه گذاري مرحله به مرحله در آن انجام خواهد شد. با همراهی خود ما را در به انجام رساندن این مهم همراهی نمایید.


        Copyright © 2013 bmi, Inc. All rights reserved. تمامی حقوق این سايت متعلق به بانک ملی ایران می باشد. اینستاگرتم  آپارات  بله  Rss 2.0